מדד הקול הישראלי: 70% סבורים כי אנו בדרך לבחירות חמישיות

ישראל רובין No Comments on מדד הקול הישראלי: 70% סבורים כי אנו בדרך לבחירות חמישיות

מדד הקול הישראלי, אפריל 21: ירידה בתמיכה בהקמת ממשלה עם המפלגות הערביות, בעיקר בימין ובמרכז | רוב קטן מהציבור היהודי סבור כי סמוטריץ ראוי להערכה על עמידתו בהבטחת הבחירות | 70% סבורים כי אנו בדרך לבחירות חמישיות

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לאחר פקיעת המנדט של ח"כ בנימין נתניהו להרכבת ממשלה, מנתוני מדד הקול הישראלי החודשי של מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה המתפרסם היום (רביעי), עולה כי הפער בהעדפה לנתניהו וללפיד מצטמצם לו היו מתקיימות כיום בחירות ישירות לראשות הממשלה.

מדד הקול הישראלי נועד לבחון את "הדופק" של החברה הישראלית ומתרכז אחת לחודש בנושא מרכזי. המדד נערך על ידי פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, ומבוסס על סקר בקרב 762 משתתפים, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם היא 3.59%.

המערכת הפוליטית

ראש בראש: לו היו מתקיימות היום בחירות ישירות לראשות הממשלה, 33% היו מצביעים לבנימין נתניהו, 25.5% ליאיר לפיד, 13% לנפתלי בנט ו-19% לאף אחד מהמועמדים. מפילוח לפי מידת הדתיות, 56% מהדתיים היו בוחרים בנתניהו, ואילו 31% בלבד בבנט.

בדרך לבחירות חמישיות? לאחר פקיעת המנדט של נתניהו, מבין האפשרויות העומדות על השולחן, רוב גדול מהציבור הישראלי (70%) סבורים כי אנו בדרך לבחירות חמישיות. מיעוט מהציבור (34%) חושבים כי נתניהו יעמוד בראשות הממשלה הבאה, ושיעור דומה (32%) סבורים שיהיו אלה לפיד ובנט.

ומה מעדיף הציבור? שליש מהציבור הישראלי (33%) מעדיפים ממשלה בתמיכה או הימנעות של מפלגת רע"ם, כרבע (23%) מעדיפים הליכה לבחירות חמישית, וקרוב לשליש (31%) אינם מעוניינים באף אחת מהאפשרויות.

תומכים בהקמת ממשלה בתמיכה או בהימנעות של מפלגת רע"ם (%, כלל המדגם)

ומה לגבי הקמת ממשלה עם המפלגות הערביות? 29% מהציבור היהודי תומכים בהקמת ממשלה עם המפלגות הערביות כולל מינוי שרים ערבים, לעומת 35% לפני חודשיים. בעמדת הציבור הערבי בנושא זה לא חל שינוי, וכיום רוב של כשלושה רבעים תומכים בכך.

פילוח לפי מחנות פוליטיים (יהודים) מעלה כי בעוד בשמאל התמיכה במהלך כזה עלתה (מ-77% בפברואר האחרון ל-83%), הרי שבימין חלה ירידה (מ-21% ל-13%) וכך גם במרכז (מ-47% ל-43%). התמקדות במצביעי המפלגות שישתתפו אולי ב"ממשלת האחדות", מגלה ירידה בתמיכה בהקמת ממשלה עם המפלגות הערביות: בכחול לבן (מ-58% תמיכה בפברואר ל-45.5% באפריל); בתקווה חדשה (מ-41% ל-31%); ובימינה (מ-21% ל-6%).

תומכים בצירוף מפלגות ערביות לממשלה, כולל מינוי שרים ערבים (%, יהודים)

עמידה בהבטחות בחירות? רוב קטן בציבור היהודי (54%) סבור כי יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' ראוי להערכה על דבקותו בהבטחת הבחירות שלו לא לשבת בממשלה בתמיכת המפלגות הערביות. מעניין כי סמוטריץ' מקבל הערכה לא מבוטלת גם בשמאל (48%) ובמרכז (42%), וכמובן בימין (62%) – 92% מבוחרי הציונות הדתית, 63% ממצביעי ימינה ו57% בליכוד מעריכים אותו על כך. בציבור הערבי קצת פחות ממחצית (46%) מעריכים את מנסור עבאס על דבקותו בהבטחתו לקחת חלק בכל  ממשלה שתתחייב לסיוע משמעותי לחברה הערבית (75% ממצביעי רע"מ לעומת 27% מבוחרי הרשימה המשותפת).

מדד הקול הישראלי אפריל 2021 נערך על ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל והמדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה. בסקר, שנערך באינטרנט ובטלפון (השלמות של קבוצות שאינן מיוצגות כראוי במרשתת) בין התאריכים 26-28/4/2021, רואיינו 612 איש ואשה בשפה העברית ו-150 בשפה הערבית, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם 3.59%± ברמת ביטחון של 95%. עבודת השדה בוצעה על ידי מכון סמית.



0 תגובות